Hozzávalók: 20dkg vaj, 18dkg liszt, 20dkg porcukor, 4db tojás, késhegynyi sütöpor, 1db citrom reszelt héja, 10dkg darált dió, vaníliás porcukor.
Elkészítése: a vajat és a cukrot egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk citromhéjat, a tojássárgákat és a sütöporos lisztet és alaposan belekeverjük. Ezután a tojásfehérjékböl kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk az eddig elkészült masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. Az így elkészült elegyet sütöpapírral bélelt tepsibe simítjuk, tetejét megszórjuk a darált dióval és 160 fokos elömelegített sütöben kb. 30 percig sütjük. Miután kihült pohárral vagy pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat szaggatunk belöle és a tetejét vaníliás porcukorral hintjük.
4 megjegyzés:
Nagyon szeretem és milyen rég ettem!
Nagymamám csinálta ezt gyakran, milyen fincsi volt! Lehet én is elkészítem, köszi!
Ezer éve nem ettem, pedig milyen finom :D
Már megint csak az ismétlések jutottak nekem. :) Időtlen idők óta nem ettem és nekem is a nagyikám készítette anno ezt a finom süteményt, áldassék a keze munkája.
Köszi a receptet!