2010. június 6., vasárnap

Ordás bukta


Hozzávalók: tésztához: 0,5kg liszt, 2dkg élesztö, 5-6dkg Rama margarin, 2db tojás, 1 kiskanál só, 3 evökanál cukor, 1db citrom reszelt héja, 3dl tej, 10dkg vaj a tetejére; töltelékhez: 50dkg orda, 2db tojássárgája, 1 tasak vanília cukor, 10dkg porcukor, 5dkg mazsola.

Elkészítése: az élesztöt 1dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzátesszük a cukrot és lefedve, lehetöleg langyos helyen kelni hagyjuk. A lisztet gyúródeszkára szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a megkelt élesztöt, a margarint, a sót, a reszelt citrom héjat, a 2db tojást, a tejet és addig gyúrjuk míg lágy tésztát nem kapunk. Tetejét megszórjuk liszttel és letakarva legalább kétszeresére kelesztjük.
Közben a töltelékhez a hozzávalókat egy külön tálba jól összekeverjük. Kelés után a tésztát liszttel szórt gyúródeszkán 2cm vastagra nyújtjuk és négyzet formákat vágunk belöle. Minden darab közepére egy kiskanál tölteléket teszünk, félbe hajtjuk, majd kis távolságra egymástól tepsibe rakjuk, letakarjuk és kb. 10-15 percig újra kelesztjük. Sütés elött a tészták tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd elömelegített sütöben pirosra sütjük. Tetejét ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva is tálalhatjuk.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Istenien néz ki és nagyon finom lehet

Krisztu írta...

Hú, de nagyon szívesen megkóstolnám... Nagyon szépek lettek!!!!

Eisenstock Ildikó írta...

Biztos, hogy én is megsütöm!

TeaMami írta...

A receptjeiddel mindig megjelenik a nagymamám, az ő buktája egy az egyben így nézett ki. 35 év távlatából előjön a számban az íze is....istenem,dejóóóó!
Köszönöm! :))

Névtelen írta...

nagyon finom

Unknown írta...

MEGSUTOM 100% MEG MA !!!!!!!

Névtelen írta...

En is meg sutom,mar alig varom

Góbé írta...

sok sikert hozzá!!

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design